viernes, 27 de agosto de 2010

IN MEMORIAM DE RAIMON PANIKKAR




Raimon Panikkar
ha mort. Només unes breus paraules, que voldríem clares, directes i significatives. No es tracta de fer un panegíric, però ara li volem retre un improvisat i merescut homenatge que s’anirà desenvolupant en les setmanes, mesos i anys a venir.

Som davant d’un dels pensadors mundials que més ha reflexionat i promogut la reflexió entorn al diàleg intercultural i interreligiós. Ha estat valent, innovador, profund i treballador, però malauradament no sempre reconegut com calia, especialmente a casa nostra.

Us proposem una estona de silenci en senyal d’agraïment perquè va ajudar a iniciar un canvi copernicà en el món de les relacions interreligioses i de la filosofía i teología de les religions explicant que l’alteritat no és, com de vegades pot semblar, una amenaça a la pròpia identitat sinó un enriquiment i un enriquiment sense límits. Tant de bo que tots el puguem i vulguem escoltar ara que ja no parla amb la seva carismática veu.

La seva persona i el seu pensament va inspirar, inspira i continuarà inspirant el treball de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i del Departament de diàleg Interreligiós del Centre UNESCO de Catalunya. Aquest compromís de treball seriós i humil, que ara reiterem, vol rubricar aquest sentit homenatge.

Que l’Absolut de la vida i de l’amor t’acompanyi sempre, Raimon, i et continuï donant la vida i l’esperança plena que tu vas saber transmetre i compartir durant el teu viatge.
Om Shanti, mestre i amic. Descansa en pau .
Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós

No hay comentarios: